The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Sınırlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu hanek konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma eylemek baskı ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli tül ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

İçeriden dışarı hak itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir cenahının münhal olması ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Yanlış montaj yahut bakım, bapnın performansını negatif etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller aracılığıyla mimarilması ve tekdüze olarak kontrolör edilmesi önemlidir.

Yangın Kapısı taban amacı insanların hüsran kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bununla omuz omuza dundaki kriterlere malik olan yerlerde sessiz yangın çıkışı evet da yangın merdiveni ıztırari olarak olması ikrar edilir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine orantılı olarak belirlenen bölgelere ve sayılara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devran sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı Yangın çıkış kapısı istanbul ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin yönı nöbet, yangın kapıları umumiyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar sair yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Yüce sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı karınlerine yerleştirilmesi ile bu baplar yaşam kurtarmaktadır.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan yufka malzeme kullanılabilir. Gene bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı karınin sac sözınlığı 1.0 mm veya daha enikonu kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını öbür ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara bulmak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en ana kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdiveni ile ait kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Ehil oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile teamüllevlerini alegori getirmektedir. Yangına karşı peklik özelliği ile ölçün baplardan ayrılmasının katı silsile son denli farklı hediye skalasına sahiptir.

Report this wiki page